Mijn top vier tips om ergens dankbaar voor te zijn..

dankbaar

Foto: Pic Jumbo

Soms zeggen mensen tegen me: ” hoe kun jij zo positief zijn?” terwijl het eigenlijk helemaal niet goed met me gaat. Ik kan je zeggen dat dit me niet altijd even makkelijk afgaat. Toch heb ik mezelf wat trucjes aangeleerd. Hieronder lees je mijn top vier van tips om ergens dankbaar voor te zijn! Deze tips helpen je positiever in het leven te staan..

..Ook al gaat het verrot slecht met je 😉

ik ben Dankbaar omdat..

 

1. Er altijd wel iets te zien is wat mooi is..

Door mijn schubs heb ik mijn zicht veel meer dan ooit kunnen waarderen. De wereld is zo mooi! Er is altijd wel iets moois of geks te zien, je moet alleen soms goed kijken.

Ik ben dankbaar dat ik nog naar behoren kan zien, dus probeer ik zo veel mogelijk mijn roze bril op te zetten!

Zien

2. ik mediteer..

Helaas vind ik van mezelf dat ik nog niet vaak genoeg (en goed genoeg) mediteer. Langer eigenlijk. Waarschijnlijk een ego – dingetje waar ik nog vanaf moet. Dagelijkse meditatiesessies duren bij mij 1-2 minuten. Een snel en goed begin van mijn dag. Hoofd nog lekker fris, je kent het wel. Nog geen negatieve gedachten. Verder probeer ik naast de dagelijkse meditatie nog twee tot drie keer in de week te mediteren, soms duurt dit een kwartier, andere keren een half uur of langer.

Door te mediteren in de ochtend kan ik goed voor mezelf bepalen hoe ik de dag in ga en wat ik die dag voor mezelf wil bereiken. Een betere start bestaat niet!

3. ik schrijf in mijn schrift..

Iedere avond, of praktisch bijna iedere avond, schrijf ik in een speciaal notitieboekje, op waar ik die dag dankbaar voor ben geweest. Kleine EN grote dingen. Alles telt mee!

Vaak als er bijvoorbeeld iets negatiefs is gebeurd die dag, is het lastiger om de positieve dingen te herinneren. Door ze op te schrijven (het positieve) hou ik een beter gevoel over van de dag. Zo blijf ik niet alleen maar hangen in negatieve emoties.

Verder helpt dit notitieboek mij enorm als ik in een negatieve flow zit. Ik pak mijn boekje er dan bij en ga er in zitten lezen. Zo kan ik teruglezen wat ik allemaal heb mogen doen waar ik dankbaar voor ben geweest. Ik kan je vertellen: je beleeft meer dan dat je kunt onthouden! Dit geeft mij altijd direct weer een goed gevoel.

4. ik weet dat ik Iets leuks ga doen..

Londen2014

Plan iets in wat je echt leuk vind om te doen. Zo heb je iets om naar uit te kijken! Geloof mij maar dat dit echt helpt.

Juist als je het niet meer ziet zitten, helpt die datum je. Je kunt ernaartoe leven. Je maakt er bewust tijd voor. Je gaat iets leuks doen!

Gelukkig vind ik heel veel dingen leuk om te doen: DIY-en, afspreken met vrienden of familie, er op uit trekken met mijn ♥, fotograferen, schrijven, nieuwe recepten uitproberen, concerten, musea, stedentrips, workshops.. Nooit een saai moment!

Dus: koop een grote kalender, hang deze duidelijk in het zicht en plan er op los!

Deel jouw geluksmomentjes met #tiepiesgeluk op Instagram!

 

5 Reacties

 1. 3 augustus 2016 / 07:17

  Mooi dat je op moeilijkere momenten in je dankbaarheids schrift gaat lezen. Mooie tip!

 2. Edith Blokland
  3 augustus 2016 / 13:12

  Er zijn zeker een hoop mooie dingen om dankbaar voor te zijn! Soms is het alleen wat moeilijk om te zien😉 .
  Ben eindelijk weer een beetje aan t opkrabbelen. Ook ik ben een paar maanden buiten spel geweest en dan zijn ‘de mooie dingen’ vaak ver te zoeken! Een weekendje Duitsland heeft me zeker goed gedaan en had ik echt nodig om de depressie te boven te komen….. Heel veel sterkte!!

  • 3 augustus 2016 / 14:39

   Daarom schrijf ik ze op 😉 Gelukkig dat het beter met je gaat, Edith – ik maakte me al zorgen om je! Jij ook heel veel sterkte, laat de mooie dingen dan nu maar weer komen nietwaar…

 3. Edith Blokland
  4 augustus 2016 / 07:36

  En hetzelfde geldt voor jou🌞! Hoop dat je snel weer wat opgeknapt ben!

Geef een reactie