Chronisch zieken kunnen ook ziek worden…

Ugguh ugguh… Ik kom thuis, ga zitten op de bank en plotseling voel ik me niet zo goed.

Mijn keel doet zeer en lijkt dichtgeknepen te zitten. Mijn holtes zitten verstopt. Heerlijk doof enzo.  Warm én koud tegelijk. Ik kruip maar zielig onder een dekentje in de hoop dat iemand, lees Fred, mij hier zal vinden.


Dubbelop ziek

Wat is er met me aan de hand? De eerste gedachte die er bij me opkomt. Er volgen er meer. Het is vast de MS. Verdorie, het kan toch geen schub zijn? Dan moet ik het ziekenhuis bellen. Mijn tas inpakken. Familie op de hoogte brengen, het hele noodplan zal weer in werking worden gezet.

Zou het infuus dan toch niet afdoende helpen? Gaat de aftakeling dan echt zo snel? Ik was net zo lekker van het leven met gebreken aan het genieten! Heb ik dan toch nog te veel gedaan? Ik wist het!

Ondertussen loopt een ander poppetje mijn bovenkamer binnen. Deze veegt het poppetje met alle bovenstaande (negatieve) gedachten de deur uit. Een diadeem met duivelsoortjes valt op de grond.

“Ach, stel je niet zo aan”. Ik word vermanend toegesproken. Door de redelijke versie van mijzelf. Chronisch zieken kunnen ook nog ‘gewoon’ ziek worden. Je hebt last van een griepje. Geen stress, dat is helemaal niet goed voor je.

“Ziek nu maar lekker een paar dagen uit”. Je bent meer dan je chronische ziekte, bijna een gewoon mens. En zo kruip ik met een gerust hart mijn bed in – om hier voorlopig niet meer uit te willen komen..

6 Reacties

 1. Carola
  3 november 2017 / 08:11

  Dan wens ik je hiervan beterschap. Wat in deze situatie wel past. 🌼🌷⚘

  • Nicole
   Auteur
   6 november 2017 / 11:10

   Dank je wel! Komt wel weer goed… Ging zo bijzonder snel, ‘s middags was er niets aan de hand! 😉

 2. Ans Koren
  3 november 2017 / 08:54

  Het dappere levenslustige sterke meisje is even geveld door de griep. Wat jammer!
  Gemberthee en kippensoep drinken helpt een beetje.
  (gisteren wel de griepprik gehaald en hoop dat hij dit jaar werkt)
  Sterkte en beterschap!! 🤒🤧😴

  • Nicole
   Auteur
   6 november 2017 / 11:09

   Ja, ach – hoort erbij! Even van de radar, bedankt voor de tips – ze zorgen voor verlichting! Ik duim met je mee dat de griepprik werkt!

 3. 3 november 2017 / 13:33

  Klinkt als een griepje (zoals duizenden mensen wel eens hebben)…”stel je niet aan verdomme” klinkt weet zo grof 😏 uit mijn mond dus zeg ik: beterschap 🍰 Crazy lady👍

  • Nicole
   Auteur
   6 november 2017 / 11:07

   Het is dat ik nu pas weer tot het rijk der levenden kom… Pas maar op aanstaande zaterdag! 😉 Straks besmet ik je nog…

Geef een reactie