Cats-musical
persoonlijk

Cats, de musical in Luxor theater te Rotterdam

Magisch. Heb jij weleens een paar magische uren beleefd? Van die uren waar je alles en iedereen om je heen vergeet en wordt meegezogen in een andere wereld?

Miauwwww…

Deze uren beleefden we laatst bij Cats, de musical in het Luxor theater in Rotterdam. Zo’n grote, internationale productie van Andrew Lloyd Webber. Voor het eerst in dertig jaar in Engelse versie (!) in ons land. Een klassieker!

Het is allemaal begonnen met de hulp en steun van mijn liefste zusdinnetje, bij het overlijden van mijn oma, vorig jaar. Deze hulp verdiende wel een passend cadeau.

Maar wat? Na wikken en wegen wist ik het. Eigenlijk wilde ik eerst een weekendje weg met een wandeling in de tuinen van Dr. Vogel cadeau geven, maar dat duurde mij veel te lang… Toen zag ik een bord langs de weg met de aankondiging van de musical Cats. Slechts twee weken in Nederland.

Nu wist ik het! Dit is hét cadeau! Gelukkig is mijn zusdinnetje een musical- én kattenliefhebber. Dit cadeau zal slagen! Dus, zo gezegd zo gedaan. Wij gingen afgelopen zondag naar de stad.

Eerst samen wat geluncht en gekeuveld. Je kent het vast wel. Op tijd naar het Luxor. Hier konden we van een wel hele lieve mijnheer nog eventueel een gratis kaartje krijgen, omdat ze er één over hadden. Wat een lieve mensen zijn er toch! Wij hebben er al twee, dus snel onze jassen wegbrengen en onze plaatsen opzoeken.

We hadden prima plaatsen in de zaal. Het leuke hieraan was, dat de katten (de acteurs) ook diverse keren door de zaal heen liepen en echt met het publiek ‘speelden’. Afijn de lichten gingen uit en het spektakel begon.

Het verhaal van Cats

We waren aanwezig bij de meest speciale avond van het jaar. Tijdens deze avond vieren de Jellicle katten namelijk hun grote bal. Één van hen zal deze avond door Old Deuteronomy worden uitgekozen om opnieuw geboren te worden. Zo kan hij/zij aan een nieuw kattenleven beginnen. De oude glamourkat, Grizabella, keert op deze avond terug naar huis, maar wordt verstoten door haar familie. Ondertussen wordt Old Deuteronomy ontvoerd door de ‘slechte’ kat Macavity. Alle katten bundelen hun krachten om Old Deuteronomy te bevrijden. Hij kiest er uiteindelijk voor om Grizabella herboren te laten worden.

Old Deuteronomy net na onze (en zijn) pauze..

Cats is echt een klassieker, we vallen van het ene kattengezang in het andere. Ondertussen gaan we helemaal op in het verhaal. Het decor is prachtig, net zoals de kostuums en schmink. Om maar niet te vergeten het vuurwerk! Wauw!

Wat is het fijn om niet helemaal naar Londen af te hoeven reizen om deze musical te zien! Gelukkig was er ook Nederlandse boventiteling, zodat we de hele verhaallijn goed konden volgen. Maar om juist zo’n voorstelling in het Engels te volgen is heel bijzonder. Net alsof je echt even op ‘vakantie’ bent!

Al met al een meer dan geslaagd cadeau en een paar uur later was dan de musical en het weekend echt voorbij…

Geef een reactie