DIY borduren op hout
inspiratie interieur lifestyle

Nieuwe hobby ontdekt, borduren op hout

Heb ik jullie verteld dat we een hele tijd geleden naar het Creative Life event in Utrecht geweest zijn? Een walhalla voor als je van creatief bezig zijn houdt! Echt heel leuk, hier kun je je prima meerdere dagen vermaken! Tip om alvast 23, 24 en 25 maart 2018 vrij te houden voor dit superleuke event.

Borduren is helemaal leuk

Benodigdheden

Je doet er allerlei nieuwe ideeën op, en ja, deze ideeën neem je mee naar huis. Zo is er die dag een workshop door ons gevolgd met borduren op een houten tegel. Hoppa, weer een nieuwe hobby erbij!

Omdat we het aanbod aan prints wat beperkt vinden, heeft Maris er haar eigen varianten op bedacht. Hiervoor heeft ze triplex (plaatmateriaal, drie dunne laagjes hout op elkaar gelijmd) op maat laten zagen, geometrische vormen opgezocht op internet (of zelfbedacht) en deze vormen overgenomen op het triplex.

Vervolgens heeft ze gaatjes geboord in de aangegeven punten die nodig zijn om het patroon compleet te maken. Het enige wat ik nog hoefde te doen, was een leuk kleur garen uit te kiezen en te gaan borduren in nieuwe stijl!

materiaal borduren hout

Doordat het meeste werk al voor me is gedaan, is het een op en top ontspannen nieuwe hobby om zo nu en dan eens te gaan doen! Er is weinig lichamelijk inspanning voor nodig, je bent creatief bezig en zelfs je hersenen kun je even op nul zetten. Een soort creatieve meditatie zeg maar.

Wat heb je nodig voor het borduren op hout?
Hout.Een voorgedrukte houten tegel, of een stukje triplex
Een geometrische print (internet) en printer. Heb je voor het stukje triplex gekozen, laat deze dan eerst bij de bouwmarkt in de gewenste maat zagen. Vervolgens heb je een Pinterest account en een printer nodig. Zoek op ‘geometric design’ en je komt de leukste prints tegen! Druk deze af. (Zelf een ontwerp direct tekenen op het triplex kan natuurlijk ook!)
Priem en hamer. Leg de afbeelding op het stukje hout, zorg dat je een hufterproof ondergrond hebt waar je bijvoorbeeld op mag snijden! Sla met een priem de gewenste gaatjes in het hout.
Lineaal, potlood en eventueel een gum. Verwijder de tekening van het triplex en neem de lijnen met een lineaal over.
Accutol met klein houtboortje. Boor nu (kleine) gaatjes op de gemarkeerde plekken.

hond borduren
Schaar, naald en garen. Zorg ervoor dat je een borduurnaald en wat garen in huis hebt gehaald in, met voorkeur vrolijke kleuren – maar dit is geheel naar eigen smaak!

borduren op hout
Thee, vriendinnen, je favoriete radiozender. Kies een punt uit om te beginnen en borduren maar! In het begin is het raadzaam om met wat eenvoudige patronen te beginnen, zoek je meer uitdaging dan kies je voor de wat ingewikkeldere patronen. Varieer ook in grote van de afbeelding of werk bijvoorbeeld met meerdere kleuren.
DIY tijd inlassen. Heel plezier tijdens dit hobbymomentje!

eindresultaat borduren op hout

Ik heb erg van deze freubelmiddag genoten! Welk patroon vinden jullie het leukste geworden?

2 thoughts on “Nieuwe hobby ontdekt, borduren op hout”

Geef een reactie