lifestyle

Boekreview | De Groene Meisjes

de Groen Meisjes

Het is er!

Merel & Jamie hebben hun eigen boek (al eventjes geleden hoor) uitgebracht! Een vegan handboek, om gemakkelijk groene keuzes te maken. In dit handboek staan recepten en verhalen over het groene leven. Voor iedereen haalbaar, met handige tips over duurzaam eten, wonen, reizen en leven!

de groene meisjes

de Groene Meisjes

Titel: De Groene Meisjes
Auteur: Merel Wildschut & Jamie van Zijl
Jaar van uitgave: 2015
ISBN nummer: 978-94-92037-27-5
Uitgevrij Brandt

In 2011 zijn de Groene Meisjes als hobby hun blog gestart. Dit is ondertussen uitgegroeid tot een vaste baan, met iedere maand ruim 130.000 unieke bezoekers op hun blog. En ik ben hier één van! Een boek uitgeven is min of meer een logisch vervolg van deze succesvolle blog.

Ken jij hun blog al? Ik ben er zelf mee in aanraking gekomen toen ik op zoek was naar vegan recepten. Wat kunnen ze lekkere dingen maken! En die prachtige foto’s… Maar er is meer te vinden op hun blog dan recepten. Eigenlijk alles over een groene lifestyle!

Hun boek is min of meer bedoeld als handboek, mocht je nadenken om je levenswijze te vergroenen.

GM Kringloop

GM quote

Boek bespreking

Aangezien ik dit boek al een tijdje in de kast heb staan, maar regelmatig het boek er weer bij pak en er doorheen blader, bedacht ik me dat dit boek de moeite waard is om te delen met jullie!

Vanaf het eerste moment ben ik weg van het boek! Ik was al bijzonder geïnspireerd door de Groene Meisje, maar met dit boek wordt een goede brug gelegd tussen online en offline.

In het boek lees je onder andere hun redenen waarom te beginnen met een groener leven. Psst, weet je wat: het is helemaal niet vreemd, duur of moeilijk! Integendeel het valt reuze mee!

Ook hier vind je een aantal recepten terug, gelukkig! Mijn favoriete recepten, die ik regelmatig maak (maar ik moet altijd het boek erbij pakken om het recept te volgen) zijn de Banana Softserve en de gevulde gepofte (voor mij zoete) aardappel. Yum!!

GM Banana Softserve

Stapje voor stapje kies ik er zelf voor om groener te gaan leven. Vaak al door kleine, grote veranderingen door te voeren. Ja, de Groene Meisjes hebben mij aangespoord anders te gaan kijken en denken, vooral door zoiets tastbaars te hebben als hun boek.

Jamie en Merel

Bedankt Merel & Jamie voor alle inspiratie en mijn nieuwe groener leven!

Afgelopen dinsdag las ik een mededeling op de site van de Groene Meisjes. Ik was verbluft. De Groene Meisjes wordt Het Groene Meisje.

Jamie is ‘Groen Meisje’ af. Ze speelt geen prominente rol meer op de blog. Wel blijft ze van die overheerlijke recepten met ons delen. En ongelofelijk mooie foto’s. Van dit nieuws ben ik wel even ondersteboven!

Merel gaat solo verder, gelukkig, want we zouden toch niet meer zonder deze geweldige blog kunnen?! Althans, ik niet..

Meiden, ik wens jullie al het geluk van de wereld – ongeacht welke moeilijke keuzes er nu eenmaal soms gemaakt moeten worden. Jullie zijn kanjers, bedankt voor het opzetten van het Groene Juweel in blogland, bedankt voor alle inspiratie! Tot nu en voor in de toekomst.. Keep up the good work!

1 thought on “Boekreview | De Groene Meisjes”

Geef een reactie