Recept | American Pancakes (maar dan anders)

pancakes

Dit recept is ideaal om op een luie zondagochtend uit te proberen. Maar iedere andere dag kan natuurlijk ook. 😉 Echt, dit is het perfecte begin van je (zon)dag! Pancakes zijn geliefd bij iedereen. En dit recept is nog gezond ook! Daar houden we van! Toch?!

Dit heb je nodig voor 8-10 pancakes:

2              bananen
1½ kop havermoutmeel
2              eieren (of vier stuks, indien je alleen het eiwit gebruikt)
½ kop    sojamelk (of kokoswater)

kokosolie
foodprocessor

Wat gaan we doen?
– standaard heb ik geen havermoutmeel in huis. Met behulp van de foodprocessor malen we de havermout tot meel. Zo klaar! Nu gaan we het beslag maken.

– de bananen alvast in plakjes snijden. Deze voeg je toe bij het meel in de foodprocessor.

– Zet de foodprocessor aan en voeg beetje bij beetje de sojamelk bij de mix van havermout en bananen.

Omdat ik zo min mogelijk sojamelk probeer te gebruiken heb ik dit vervangen voor kokoswater. Een goede vervanger, zeker omdat je het aroma van kokos in je pannenkoek zal proeven!

– Deze stap is voor mensen die geen eigeel mogen/eten. Splits vier eieren, waarvan we alleen het eiwit gebruiken. Voeg de eiwitten toe aan de mix.

Gebruik je wel hele eieren? Breek deze (twee stuks) dan in een schaaltje (zodat er geen schillen in het beslag vallen) en voeg deze bij de mix in de foodprocessor.

– Nu gaan we mixen tot een vloeibaar beslag. Zelf heb ik er nog een snufje kaneel aan toegevoegd, maar dit is geheel naar eigen smaak.

pancakedetail
Tijd om te bakken

– in een koekenpan smelten we een halve eetlepel kokosolie op middelhoog vuur. Een halve eetlepel kokosolie is genoeg voor ongeveer twee pancakes. 

– denk er aan: dit zijn pancakes in de American style. Ze worden dus wat kleiner dan ‘onze’ pannenkoeken. Voeg ongeveer anderhalve opscheplepel per pannenkoek toe in de koekenpan.

– het bakken gaat wel volgens de normale manier van pannenkoeken bakken. Zorg ervoor dat je ze niet te snel omdraait… Of ben ik de enige die altijd te snel wil draaien?

– na de eerste pannenkoek het vuur iets lager zetten. Het beslag is genoeg voor 8-10 pancakes. Je kunt het ontbijt makkelijk voor twee personen maken! Misschien als een onverwachts ontbijt op bed?

Topping: kaneel, rozijnen, honing, appel (of ander fruit). Mijn versie is vandaag met: banaan, rozijnen, nectarine en agavesiroop.

Eet smakelijk!

Geef een reactie