Een alledaags hulpmiddel, welke gebruik jij?

Hi, it’s me! Diegene die vorige maand weer een jaartje ouder is geworden…. 32 jaar alweer… Jeetje! Nee hoor, gekheid, ik zit er niet meer mee dat ik ouder aan het worden ben. Je kunt het toch niet tegenhouden. Hopelijk ben ik bevoorrecht om een respectabele leeftijd te mogen behalen!

Met het jarig zijn, krijg je natuurlijk de vraag ‘wat wil je voor je verjaardag hebben?‘ Nu heb ik zelf niet zo heel veel wensen, maar een handig hulpmiddel komt altijd wel van pas. Vandaar dat ik meestal geld vraag (saai, maar praktisch), zodat ik kan sparen voor één product.

Nu heb ik het niet over een hulpmiddel waaraan jij bij deze blog denkt. Ik snap de link wel hoor – verjaardag, ouder worden, chronisch ziek. Deze keer heb ik het niet over een wandelstok, traplift of douchekruk. Ik heb het over producten in huis die mijn leven een stuk makkelijker én leuker maken! Hier zijn we toch allemaal wel naar op zoek?

Producten die handig zijn in huis

Airfryer

Airfryer

Een Airfryer wordt meestal gebruikt om snacks en frites klaar te maken, zonder extra olie toe te voegen. Wat voor mij de belangrijkste reden is om de Airfryer regelmatig te gebruiken is dat je hier ook uitstekend in kunt bakken/grillen! Voor twee personen is het een ideaal apparaat om bijvoorbeeld vis of kip in klaar te maken, of om van die snacktomaatjes te roosteren. Yum!

Ik vind ‘m vooral zo makkelijk omdat ik het apparaat goed kan hanteren. Mijn Airfryer heeft een makkelijk groot handvat, is licht in gewicht én heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding! De kwaliteit van de Airfryer is natuurlijk afhankelijk wat je wilt gaan klaarmaken… Ik gebruik de Princess Digitale Aerofryer XL.

Keukenmachine

Keukenmachine

Mijn lifesaver in de keuken! Ik pak deze food processor er regelmatig bij en gebruik ‘m voor vele doeleinden. Waar ik ‘m voor gebruik? Blenden, mengen, hakken én malen!

Ik heb voor een uitgebreide keukenmachine van Kenwood gekozen. Hierdoor heb ik de mogelijkheid om verschillende opzetstukken te gebruiken. Mijn favoriete snelle receptjes om mee te maken zijn een smoothie bowl, guacamole dip, humus en ‘cookie’ dough balletjes. Of wat denk je van mijn eigengemaakte notenkaas? Tijd om deze recepten eens te delen nietwaar?! Ik weet het, te veel ideeën en te weinig tijd…

Met de messen rasp ik er bijvoorbeeld wortel mee, ideaal voor in een verse pastasaus. Of ik ‘snij’ er ui en knoflook mee, dit scheelt mij zo ontzettend veel vermoeiend snijwerk met een mes! Door dat ik deze keukenmachine gebruik, hou meer energie over. Die gebruik ik dan weer om mijn kookkunsten nog beter te maken! In huis heb ik de Kenwood FPM270 keukenmachine staan.

Blender

Blender

Een van mijn eerste apparaten voor mijn uitzet was toch wel een blender. O ja en een handmixer. Met deze twee apparaten kun je al zo veel dingen maken! Een blender is ontzettend handig voor mijn  smoothies, shakes, koude soepen, cocktails en/of mocktails. Mijn eerste blender heb ik weg gedaan sinds ik in het bezit ben van de Kenwood keukenmachine. Hier zit een blender bij, wat die andere min of meer overbodig maakte. Het nadeel van veel handige apparaten in huis, is dat je wel de ruimte in huis moet hebben om het een en ander kwijt te kunnen. Daarom is het zo fijn als er apparaten zijn die gecombineerd kunnen worden met opzetstukken!

Smeg mixer

Staande mixer

Tot een paar jaar terug gebruikte ik de staande mixer bijna wekelijks. Ik vond/vind het ontzettend leuk om te bakken en deed dit eerst altijd met een handmixer. Niets mis mee, behalve dat je beslagkom soms ronddanste op je aanrecht en jij hier achteraan kon gaan. Toen ik deze staande mixer voor mijn verjaardag kreeg, was ik zo ontzettend blij! Ik heb er dan ook heel veel plezier van gehad en zal deze niet zo snel weg doen! Dit terwijl ik ‘m nu toch bijna niet meer gebruik, omdat ik nagenoeg geen brood meer maak, net zoals koekjes en gebakjes… Hm, iemand nog een recept voor suikervrije merengues?

Stoomkoker

Stomer

Je eten bereiden door dit te stomen is een van de gezondste manieren. Vitamines blijven behouden, net zoals de smaak. Regelmatig doen we dit, nu simpelweg au bain marie met een vergiet. Omdat ik heb gelezen dat je in een apparaat beter de opgeloste nutriënten opvangt (het opgevangen stoom kun je gebruiken voor je bouillon of sauzen), lijkt het mij toch de moeite waard om met de tijd een stomer aan te schaffen. Of misschien probeer ik toch eerst zo’n bamboe mandje van de supermarkt.

Crockpot

Slowcooker

Lang leve vele uren in bed en een telefoon. Altijd ben ik op zoek naar handige snufjes. Zodoende ben ik ook op het concept slowcooking gestuit. Helemaal hot in Amerika, maar bij mij eigenlijk nog niet zo bekend. Het schijnt een ideale oplossing te zijn voor als je weinig energie hebt en tócht een lekkere maaltijd op tafel neer wilt zetten: alles wordt in één pan (pot) voor je klaargemaakt! Sinds kort ben ik erachter dat je ook zogenoemde ‘multicookers’ hebt. Hierin kun je ook eventueel stomen. Heeft iemand ervaring met zo’n apparaat en is dit nu echt de moeite waard om aan te schaffen? Ik hoor het graag van je!

Koksmes Ikea

Mes

Okee, soms heb ik niet eens zin om een die hele keukenmachine erbij te pakken voor één worteltje. Dan snij ik deze wel. Een goed scherp mes, die fijn in je hand ligt is dan een echte aanrader. Ik zweer bij mijn mes van Ikea, lekker budget en o zo fijn! Dat is het voordeel als je een echte hobbyist blijft!

Birkenstock

Slippers

Hoe graag ik ook op blote voeten loop, soms lukt dit me niet meer. In huis (maar ook steeds meer buitenshuis) trek ik in de zomer vaak mijn o zo ‘gezonde’ slippers van Birkenstock aan. Moet ik lange stukken achter elkaar lopen, dan ben ik niet zo weg van deze slippers. In huis en voor korte wandelingen zijn ze prima! Ze geven mij extra steun, waardoor ik (wederom) minder snel vermoeid raak.

Zitkruk Varier

Zitkruk

Een zitkruk staat toch nog wel op mijn wishlist. Het lijkt mij ideaal om in de keuken te gebruiken en lijkt mij minder log dan een trippelstoel. Eigenwijs als ik ben wil ik op mijn 30+ nog niet aan een trippelstoel. De zitkruk die ik in mijn hoofd heb worden vaak als ergonomische stoel voor werkplekken gebruikt. Varier (voorheen Stokke) is bijvoorbeeld zo’n merk met ergonomische meubelen die er toch mooi uitzien. Even sparen dus!

Hangmat

Hangmat

De hekkensluiter als het gaat om voor mijn energiebesparende ‘normale’ hulpmiddelen. Dit jaar heb ik voor mijn verjaardag een hangmat cadeau gekregen! Hierdoor kan ik relaxen in de zon, zonder lang in een statische stoel te moeten zitten. Op zich zitten mijn Fermobjes prima, maar als ik écht wil ontspannen dan is het heerlijk om dit te kunnen doen in een hangmat. Dat zwevende gevoel is onbeschrijfelijk en laat mij optimaal genieten van zomerse dagen!

Zo dit was ‘m dan, mijn lijstje met handige doodnormale hulpmiddelen. Zoals je ziet bevat de lijst veelal hulpmiddelen die in de keuken gebruikt worden. Zien we dit nog wel als een hulpmiddel? Wat is jouw favoriet?

*Hoewel ik de genoemde producten zelf gekocht of gekregen heb, bevat dit artikel toch drie affiliatie links. Doen jullie een aankoop via deze link, dan krijgt stichting Chronisch Samen Sterk een klein bedrag als vergoeding voor de gemaakte reclame van dit product.

4 Reacties

 1. 23 augustus 2017 / 21:54

  Hallo Nicole, we zien dat je een Varier Move Wheels & Tilt als foto opgenomen hebt bij de omschrijving van je wens voor een zitkruk voor thuis. Dit model is echter al een tijd helaas niet meer te koop. We dachten dat dit wel nuttige informatie voor je zou kunnen zijn, mocht je besluiten op zoek te gaan naar dat specifieke model.

  • Nicole
   Auteur
   24 augustus 2017 / 10:46

   Echt?! Wat jammer! In het verleden heb ik hier heerlijk productief op kunnen werken! Misschien hebben jullie nog tips voor een soortgelijk alternatief? Hartstikke bedankt voor de update!

Geef een reactie