Recept | de perfecte zuurkoolstamppot

zuurkoolstamp

Het is weer wat kouder aan het worden… Tijd om mijn recepten iets aan te passen! Als de winter in aantocht is krijg ik soms behoefte aan wat zwaardere kost.

Ideaal voor de herfst/winter is deze zuurkoolstamppot. Lekker, makkelijk en (eventueel) MS proof!

zuurkoolstamppot

stamp
Wat heb je nodig?

– 1 of 2 zoete aardappels
– 1 zakje zuurkool naturel, 500gr
– handje peperkorrels
– handje rozijnen of krenten

Hoe maak je het?
– kook water met behulp van de waterkoker
– schil de aardappels en was ze onder de kraan
– snij de aardappels in gelijke stukken en voeg ze toe in een pan. Giet hier het kokende water over en vul desnoods aan met extra water.
– kook de aardappels voor ongeveer 10 minuten. Prik er met een vork in om te kijken of ze goed zijn.
– breng ondertussen in een andere pan, de zuurkool met eigen vocht + kopje water  met peperkorrels aan de kook. Ongeveer een 15 minuten.
– zuurkool daarna afgieten en fijnsnijden.
– aardappels afgieten en stampen.
– daarna husselen (met andere woorden, we gaan de aardappels met de zuurkool vermengen) en rozijnen naar smaak toevoegen.

zuurkoolstampclose
Enjoy!

*dit recept is voor 1-2 personen. Vaak maak ik dit recept voor twee dagen klaar – echt een aanrader voor als je moe bent!

2 gedachten over “Recept | de perfecte zuurkoolstamppot

  1. Jeroen schreef:

    Ok, dit ziet er super uit, ook redelijk simpel.
    Dit ga ik aanstaande week maken, waarschijnlijk donderdag.

    Maar “eventueel MS proof” (?), wel mooi meegenomen natuurlijk!

Geef een reactie