recepten

Recept | Raw vegan cookies

cookies

Cookies…me want cookies…. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar soms heb ik echt trek in iets lekkers bij de thee. Alleen een koekje erbij.. dat mag ik niet meer van mezelf!

Deze keer was het echter zo erg, die trek, dat ik besloot zelf koekjes te maken. Zoals altijd had ik echter weinig energie. Geen zin om te bakken dus! Laat staan boodschappen te doen..

Tsja, wat kun je dan nog voor creatiefs verzinnen? En wat heb ik nog in huis? Raw vegan cookies zijn de oplossing!

Raw vegan cookies

cookies vegan

Wat heb je nodig?

12 (verse) dadels
2 eetlepels notenpasta (deze maak ik zelf van een ongebrande mix van noten, doe je dit niet dan is pindakaas met stukjes noot een prima alternatief!)
60 gram noten, ongebrand

Keukenmachine
Spatel
Bakpapier
Uitsteekvormpje voor koekjes

cookies

Hoe maak je het?
  • Dadels ontpitten en 10 minuten laten weken in water.Of, wat ik heb gemerkt – de dadels van de Aldi werken prima! Vers is natuurlijk het allerlekkerste, maar een zak dadels heb ik altijd wel in mijn voorraadkast liggen. Deze hoef je niet te weken, maar kun je dan direct verwerken!
  • Giet de dadels af en plaats ze in de keukenmachine. Voeg de notenpasta en de ongebrande noten hier aan toe. Hou wat noten achter, voor een grovere bite. Deze voeg je wat later aan het mengproces toe.
  • Goed mengen, dit kun je zien totdat er een bal ontstaat in de keukenmachine. Haal desnoods een spatel langs de zijkanten, mocht dit nodig zijn.
  • Leg wat bakpapier klaar, het liefst op een snijplank. Druk de bal uit tot een plak van een paar millimeter dik.
  • Steek met het vormpje koekjes uit de plak, deeg kunnen we het niet echt noemen 😉 Je zult nog wat overhouden, dit rol je op tot een bol en daarna druk je dit weer plat. Zo blijf je koekjes steken totdat het mengsel op is!
  • Leg de koekjes (op de snijplank) in de koelkast om wat harder te laten worden, of stop ze in de vriezer! Zo hou je wat overheerlijke koekjes achter voor later in de week en kun je er een aantal na een uurtje of drie nuttigen bij de thee. In de koelkast laat je ze minimaal zes uur liggen, als dat tenminste lukt 😉

cookies, raw vegan

Zo zie je maar, om raw vegan cookies te maken heb je niet altijd heel veel ingrediënten nodig. Of energie! Alleen een beetje geduld… Heb je die zelfbeheersing nou niet helemaal onder controle? Geeft niks, maar in het kader van “alles testen voor de blog” kan ik je verzekeren dat de koekjes lekkerder zijn als ze uit de koelkast of vriezer komen. Haal je ze uit de vriezer? Niet te gehaast op willen eten, maar even laten ontdooien.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Recept | Raw vegan cookies”

Geef een reactie