recepten

Recept | Pompoensoep

pompoensoep
Hi guys!
Wat een triest weer is het niet? De overgang van zomer naar herfst is wel heel snel gegaan… Ik moet bekennen dat, als op en top zomermens, ik hier nog wel wat moeite mee heb…

Snik! Maar, niet getreurd – een nieuw seizoen betekent verandering van spijs! Daarom heb ik nu een recept voor pompoensoep klaarstaan. Ontzettend lekker!

Mensen die mij een beetje kennen schieten nu in de lach, want ik en soep?! Dat kan niet! Toch ben ik van soephater in een soeplover veranderd. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik soep lekker vind! Zo! Dit staat zwart op wit.

Tijd voor het recept – waarschijnlijk is het zo’n algemeen recept dat dit al overal op het internet te vinden is. Ik heb dit recept via via – don’t shoot the messenger – en is overheerlijk! Ik wil jullie alleen maar laten zien wat ik zoal eet en jullie hiermee inspireren!

Let’s make some soup!

pompoen detail
Wat heb je nodig voor deze pompoensoep?

olijfolie
1     flespompoen
1     wortel, of 4 zoete waspeentjes
1     ui
2-3 teentjes knoflook
1     chilipeper (optioneel)
1     groentebouillonblokje
(hier zit wel suiker in heb ik ontdekt – weet iemand nog een variant zonder? Laat svp een berichtje achter!)
1     blikje kokosmelk 400ml
peterselie
peper en zout

Hoe maken we het?
– ui en knoflook ontdoen van schil en in kleine blokjes snijden.
– in een diepe pan een scheutje olijfolie schenken en op laag vuur voorverwarmen
– ui en knoflook aanfruiten
– in de tussentijd de wortels schoonmaken en in blokjes snijden
– pompoen ontdoen van zijn jasje en de pitjes verwijderen. (Deze pitten kun je gebruiken, je hoeft ze niet weg te gooien) Daarna de pompoen in stukken snijden. Probeer de stukken zo gelijk mogelijk te houden in verband met het garen.
– water koken in de waterkoker en bouillon maken. Één groentebouillonblokje wellen in 500ml water
– pompoen en wortelen toevoegen in de pan, vuur iets hoger zetten. Ongeveer vijf minuten meestoven
– daarna bouillon toevoegen en ongeveer 20-25 minuten laten koken. Zet het vuur na deze tijd uit
heb je een staafmixer? Gebruik deze dan zeker en pureer je groenteprutje tot een gladde massa. Mijn staafmixer is kapot, dus heb ik weer dankbaar gebruik gemaakt van mijn foodprocessor
– voeg het blikje kokosmelk toe en roer goed door
– als laatste gaan we peper, zout en peterselie naar smaak toevoegen – ik hou zelf niet zo van al te pittig eten. Ben jij er dol op? Dan kun je chilipeper toevoegen. Snij deze in ringen en fruit deze aan tegelijk met de ui en knoflook.

Verse peterselie is het allerlekkerst, die had ik nu net in huis, de gedroogde variant is dan een prima vervanger!

Eet smakelijk!

O ja, door de kokosmelk is deze soep lekker vol en romig van smaak. Heb jij een andere variatie voor pompoensoep? Ik zou dat graag van je willen weten!

 

Geef een reactie