Handige links

Hier vermeld ik een aantal handige, mooie of persoonlijke links, het zijn in ieder geval sites waar ik tijdens mijn research over mijn ziekte, nuttige informatie vandaan heb gehaald. Blogs die mij aanspreken, mensen die mij raken.

 

Leuke, persoonlijke blogs over en door mensen met MS:

mijnmsenikke.com : Natascha, schrijfster bij Platform MS. Maar met dusdanig veel verhalen dat ze besloten heeft een eigen blog op te zetten. Haar verhaal lees je hier!

mswarrior.nl :  Johan, een fanatiek sporter. Met MS. Opgeven? Dat is er niet bij! Zijn overwinningen lees je hier. 

eigenwijsmetms.nl : Een hele eigenwijze blog van Simone, omdat we dat stiekem toch allemaal wel zijn.

mamametms.nl : Mijn steun en een geweldige schrijfster, Elisa.

zijheeftms.nl : Wij, de MS-patiënten hebben het vaak al zwaar genoeg. Maar hoe zit het met de partners van? Op deze blog geeft ‘hij’ ons zijn kan van ‘haar’ en ‘hun’ verhaal!

geertjandenhengst.blogspot.nl : een inspirerend persoon, Gert Jan. Hier lees je regelmatig een update van zijn leven.

mademoisellesaar.wordpress.com : naast MS zijn er nog genoeg mooie dingen om te zien en te doen. Inspiratie vind je hier!

Nuttige sites over Multiple Sclerose

nationaal MS fonds

Het Nationaal MS Fonds is de landelijke organisatie voor mensen met Multiple Sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel die meer dan 16.000 mensen in Nederland hebben. De organisatie is actief op de gebieden voorlichting, coaching én onderzoek en bundelt zo de krachten in de strijd tegen MS. Het Nationaal MS Fonds is hierdoor een full service organisatie op het gebied van MS, waar zowel mensen met MS en hun naasten als MS professionals en geïnteresseerden terecht kunnen.

MS_in_behandelingDeze website geeft een zo objectief mogelijk beeld van de meest voorgeschreven medicaties voor mensen met Multiple Sclerose.

De teksten zijn geschreven door het Nationaal MS Fonds en beoordeeld door een onafhankelijke raad bestaande uit MS professionals.

Dagelijks komen bij het Nationaal MS Fonds veel vragen binnen van mensen met MS over medicaties. Vragen die wij niet altijd kunnen beantwoorden, omdat wij geen behandelaars zijn. De teksten op deze website zijn in samenwerking met MS deskundigen geschreven. De vragen die het Nationaal MS Fonds vaak binnenkrijgt, zijn meegenomen in de vorm van stellingen. Is de stelling een fabel of een feit? De antwoorden zijn geformuleerd door de raad. Bij elke behandeling vindt u meer van dit soort fabels en feiten.

De MS Vereniging biedt activiteiten en diensten aan, die mensen met MS en hun betrokkenen ondersteunen bij vragen en problemen

 

 

Unknown

Een virtuele ontmoetingsplaats voor mensen met MS, waar ze kennis vinden en contacten kunnen leggen.

 

 

msdietforwomenThis site is specifically for women with multiple sclerosis who are determined to overcome their disease. Diet plays a significant role in reducing symptomsrelapses and ultimately disease progression. You will not only find information about the healing role of food in MS but also discover the importance of nutrienttherapy (also called MS Nutrition), exercise and stress-relief. I also plan to keep you in formed of all relevant Multiple Sclerosis news I come across.